Voor het eerst naar de sauna

Voor het eerst naar de sauna

Een goede saunasessie kan de sauna bezoeker een herboren gevoel geven.

Voor wie en waarvoor is de sauna bedoeld?


Iedereen vanaf zes jaar kan naar de sauna. De sauna versterkt je immuunsysteem en maakt je weerbaarder tegen verkoudheden. Achteraf slaap je als een roos. Verder werkt de sauna positief op je bloedsomloop en je prestatievermogen en werkt het rustgevend bij depressies. Je lichaam verliest zo’n anderhalve liter water en melkzuur, waardoor het grondig wordt gezuiverd.


Neem steeds een badjas, slippers en twee badhanddoeken mee. Deze kan je ook bij ons huren. 


Wat moet ik doen voor ik de sauna in stap?


  • Neem een douche en droog je grondig af. Een droge huid transpireert beter dan een vochtige.
  • Hydrateer voldoende. Breng dus zeker een bezoek in onze bar!


Waarop moet ik letten in de sauna?


  • Verander niet te bruusk van houding. Zorg er steeds voor dat je de laatste 5 minuten rechtzit tijdens een saunasessie zodat je niet draaierig wordt. 
  • Ga altijd op een handdoek zitten.


Moet het naakt?


Je huid moet goed kunnen ademen en transpireren. In badkleding blijft het zweet zitten, wat een sauna bezoek minder hygiënisch maakt. Als je je er echt niet goed bij voelt, kan je gerust langskomen op een van onze badkledingdagen (woensdag of zaterdag) en wie weet krijg je de smaak te pakken.


Hoe lang blijf ik erin?


Per sessie zo’n 10 à 15 minuten, maar je mag ook langer of korter blijven zitten. Bepaal zelf hoe je je voelt: krijg je het benauwd, ga dan naar buiten, forceer jezelf niet om te blijven zitten. Een trapje zakken kan ook helpen, want hoe hoger je in de sauna zit, hoe heter. Je kunt één sessie nemen of meerdere sessies met afkoelpauzes tussenin.


Nazorg nodig?


Drink zeker voldoende na je saunabezoek. Zo worden afvalstoffen nog sneller en beter verwijderd.
Na het afkoelen kan je je huid scrubben onder de douche. Zo wordt je huid extra zacht en worden alle onzuiverheden weggegomd.


Waarom dat koude dompelbad?


Je vraagt je misschien af of dat dompelbad of die ijskoude douches achteraf echt nodig is. Door de kou vernauwen je haarvaatjes en door weer in de sauna te gaan, zetten ze weer uit. Hierdoor wordt je lichaam weerbaarder tegen verkoudheden en griep. Koel ook je hoofd af, anders krijg je hoofdpijn als je weer in de sauna gaat.

Boek ik een extra beauty-behandeling?


De perfecte combi: een saunabezoek en een massage. Je huid is na de sauna supergoed doorbloed en door de massage zullen afvalstoffen ook beter worden afgevoerd. Ook ben je na de sauna relaxter, perfect dus om een massage te ondergaan. Ook een gelaatsverzorging kan, je poriën staan al open van de sauna.