Oude Eedstraat 7 - 9810 Eke-Nazareth
Open: dagelijks van 11h tot 23h 

FacebookTwitterInstagram
bestel hier uw cadeaubon

Voor het eerst naar de sauna

Neem steeds een badjas, slippers en twee badhanddoeken mee. Deze kan je ook bij ons huren. Slippers worden omwille van hygiënische redenen niet gehuurd, maar aangekocht.

Vóór het betreden van de sauna of het zwembad is douchen verplicht. Het is niet alleen voor jezelf, maar ook voor alle andere saunagebruikers prettig als iedereen schoon is. Om hygiënische redenen is het gewenst om ook telkens na een toiletbezoek eventjes te douchen alvorens de saunacabine te betreden.
Hygiëne heeft de hoogste prioriteit in ons saunacomplex.

Droog je af, liefst met een andere handdoek dan die die je straks in de sauna gebruikt. Het afdrogen bevordert straks het zweten.
Neem eerst een warm voetbad. Dit reinigt de voeten en stimuleert de doorbloeding van de huid. Een voetbad werkt als een soort voorverwarming van je lichaam.

Neem plaats in de sauna of het dampbad, zittend of liggend, wat jij het prettigst vindt, maar wel zo dat je hele lichaam zich op dezelfde hoogte bevindt (dus bv. zitten met opgetrokken benen). Houd dit 10 à 15 minuten vol. Hoe hoger je zit, hoe warmer het is. Zorg ervoor dat je hele lichaam op een handdoek rust, dus ook je voeten.

Als je de sauna wil verlaten, loop dan niet meteen de saunacabine uit. Het kan zijn dat je bloeddruk door de warmte in de sauna vrij laag is. Als je dan vanuit een liggende positie bruusk opstaat, kan het bloed uit je hoofd wegtrekken en letterlijk naar onderen zakken, waardoor je duizelig kan worden. Het is beter om eventjes te gaan zitten met de voeten naar beneden en dan pas recht te staan en de sauna te verlaten.
Neem een hap frisse buitenlucht; dat bevordert de afkoeling. Adem diep uit. Daarna kan je intensiever gaan afkoelen.

Neem een koude douche en eventueel een koud dompelbad. Dat is even schrikken, maar daarna gaat je lichaam heerlijk tintelen en krijg je een verfrist gevoel.
Begin steeds zo ver mogelijk van het hart weg, rechtervoet, been, van onder naar boven toe en dan pas linker voet, been,...

Neem daarna nog een voetbad om de bloeddoorstroming weer te stimuleren.

Neem vervolgens een duik in het zwembad of ga eventjes heerlijk relaxen in het bubbelbad.

Vergeet niet om tussendoor regelmatig te drinken. In onze bar kan je tal van verse sapjes, water en een uitgebreid assortiment aan dranken bekomen.

Ga daarna minstens 15 minuten rusten. Je lichaam heeft immers net een grote prestatie geleverd en het is belangrijk dat je het de kans geeft om daarvan te bekomen. Onze saunagasten komen voor hun rust en ontspanning, houd hier rekening mee.

Neem opnieuw een voetbad en ga naar je volgende saunabeurt.

Om af te sluiten kan je nog een relaxerende massage nemen. De spieren zijn nu makkelijker te bereiken, de doorbloeding en ontspanning zijn nu optimaal. 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de promoties en nieuwtjes in Saunate, schrijf u hier in voor het ontvangen van onze nieuwsbrief.

Mobile devices: klik hier indien de aanmelding niet werkt. 

Openingsuren

Alle dagen open van 11:00h tot 23:00h.

Arrangementen

Wij bieden ook massages aan.
Voor een afspraak en/of info kan u ter plaatse, telefonisch of per mail terecht.

Contact

Email:
Onderwerp:
Bericht:
Hoeveel letters telt het woord Saunate?